FAQ​

Røde tænder/grønne tænder – ​Hvad er forskellen?

De røde tænder skærer dybere og er beregnet til at skære i blødere træsorter såsom fyrretræ. De skærer rent og præcist. Når man bruger røde tænder kan det derfor næsten føles som om man får flere hestekræfter i sin maskine. Disse tænder er beregnet til maskiner med et moderat antal hestekræfter, men de fungerer alligevel godt på maskiner med op til 120 hestekræfter.

De grønne tænder er produceret til hårdfør brug, blandt andet stenet jord. Selvom de er beregnet til kraftige maskiner med mange hestekræfter, fungerer de godt på maskiner med helt ned til 25 hestekræfter. Hvis du er usikker på, hvilke tænder du skal bruge, prøv for eksempel at montere røde tænder på den ene side af dit hjul og grønne på den anden side. Den eneste forskel mellem røde og grønne tænder er vinklen på karbiden. Måden de er fremstillet på og materialerne, de er lavet af, er ens.

Nogle stubfræsertænder sidder fast – Hvad gør man?

På grund af det beskidte miljø, stubskærertænder arbejder i, er det muligvis nødvendigt at banke på tanden med en hammer for at løsne tanden fra holderen. Den korrekte måde at gøre dette på er som følger: Løsn møtrikken 4 omgange. Bank på møtrikken og tanden vil falde af. Drej eventuelt til et nyt blad. Hvis undersænkning, gevind eller monteringshul er tilstoppet med jord, fjern tanden og børst overflødigt jord af. Dette tager kun et øjeblik, men sikrer, at tanden sidder korrekt og kan trækkes stramt tilbage igen før brug.

Hvad kan man gøre for at øge holdbarheden på tænderne?

Selvom GREENTEETH er designet til brug i stenfyldt jord, så husk på, at for hvert sekund dine Greenteeth-tænder er i beton eller sten svarer det til almindelig brug i 10 sekunder. Skær, ligegyldigt hvem der har fremstillet dem, slides hurtigere i stenjord. Brug din sunde fornuft og fjern eventuelle forhindringer, når det er muligt. Når du arbejder i stenjord, har Greenteeth et godt tip til at udsætte den skade, dette arbejde uundgåeligt vil forvolde på dine skarpe tænder; Du skal blot udskifte dine yderste tænder med brugte, sløve tænder. I takt med at dit skær bliver rundt (sløvt) falder dets modstandskraft tilsvarende, hvilket vil sige, at “sløve” tænder er det perfekte værktøj til arbejde i områder med sten. Skift så dine inderste tænder med de yderste og du er snart klar til at skære effektivt igen.

Hvordan sliber man Greenteeth tænder?

Slibning af skær skaber karbidstøv. Da karbidstøv er farligt for helbreddet, anbefaler Greenteeth at undlade dette. For at øge levetiden på dine tænder anbefaler vi i stedet at dreje tænderne til en ny indstilling på følgende måde: Skub den yderste tand et hak tilbage og skift den med tanden tættest på navet. Fortsæt med dette og sæt nye tænder i, når det er påkrævet. Sæt langsomt skæret på tanden ind i den roterende diamant eller hjul. Drej boret baglæns i 3-5 minutter eller så længe det tager at gøre skæret fladt.

Hvad sker der når man overskruer en Greenteeth bolt?

Når du strammer dine bolte, benyt eventuelt de Greenteeth anbefalede monteringsnøgler fra Craftsman. Det er uhyre vigtigt, at du IKKE overskruer boltene. Hvis man alligevel kommer til at overskrue en bolt, vil den strække sig. Hvis de sker bør du straks smide den ud. Justér dem igen efter 10 timer, og igen efterarbejde hver dag i de første 2-4 dage efter holderne er installeret. Dette sikrer, at boltene er skruet korrekt fast.​

Kontakt os for at høre mere om vores maskiner

Udfyld formularen her på siden, hvis du ønsker at høre mere om salg eller reparation af maskiner.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser inden for 24 timer.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

Hvorfor lige vælge os?

checkmark-white  Erfaring siden 2006​

checkmark-white  Kunder fra hele Skandinavien

checkmark-white  Konkurrencedygtige priser​

"Rigtig god service og de ved hvad de sælger og kender deres produkter."

- Jesper JC Anlæg ApS

Følg os på de sociale medier​

Inde på Nordisk Arborgears Facebookside kan du følge med i alt fra de seneste produktnyheder, til opslag med maskiner til salg - Måske finder du din næste maskine?

Adresse

NORDISK ARBORGEAR ApS

Industriskellet 6A, 3540 Lynge

Klik her for rutevejledning

Kontakt os

Telefon: 44 95 96 00

E-mail: info@arborgear.dk

​CVR: 29772347

Udfyld vores formular

Sidder du med en konkret opgave, hvor du kan bruge vores erfaring, så kontakt os via formularen her.